Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ένα ακόμη Blog εεε και σιγά...


  Σκεφτόμουνα τι να γράψω για την πρώτη ανάρτηση μου σε τούτο εδώ το Blog που ομολογώ
είναι το πρώτο. Σκεφτόμουνα από καιρό να έκανα κάτι τέτοιο αλλά συνέχεια το ανέβαλα για το μέλλον. Και να σου που μου ήρθε μια μέρα να κάνω και εγώ. Εσείς θα κρίνετε αν θα σας αρέσει και θα το επισκέπτεστε. 

Καταρχάς ο σκοπός αυτού του Blog είναι η ενημέρωση για το Ελεύθερο Λογισμικό και για το Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα http://www.ellak.gr/ και ειδικά για το Ubuntu 10.4 και 12.4 LTS http://www.ubuntu.com/ όπου και χρησιμοποιώ αλλά και για το Linux Mint http://linuxmint.com/.

   Σαφώς απευθύνομαι σε άτομα που τώρα κάνουνε τα βήματά τους στο Ελεύθερο Λογισμικό και όχι μόνο έτσι να εξηγούμαστε.
  Τι εννοούμε με τον όρο Ελεύθερο Λογισμικό εεεε ;;;; Όπως καλά το σκέφτηκες ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ όπως κάλλιστα κάναμε τόσα χρόνια με τα Windows , όταν πηγαίναμε να αγοράσουμε ένα καινούριο υπολογιστή στην τιμή μέσα ήτανε και ο φίλος μας ο Bill
Gates. Αμ πώς αυτός δεν θέλει να πάρει για τα WINDOWS. Πώς την έφτιαξε αυτή την περιουσία εεε;;;

Όπως όλοι μεγαλώσαμε με τα Windows στο σχολείο η στο σπίτι. Οι περισσότεροι θα είχατε αγοράσει έναν υπολογιστή 286 όπως τις διπλανής εικόνας αριστερά που είναι ένας IBM -286 η στην δεύτερη εικόνα δεξιά έναν Compaq -386. Τι εποχές ειδικά τον δεύτερο τον είχαμε ξεσκίσει κυριολεκτικά στον ξάδερφό μου με τα παιχνίδια αρχές της δεκαετίας του 1990 κάποιοι δεν είχατε γεννηθεί ακόμα. Ας αφήσουμε την ιστορική αναδρομή και ας έρφουμε στο σήμερα.

   Τι έχουμε πάθει όλα αυτά τα χρόνια με τα Windows θα το έχετε βιώσει και εσείς φαντάζομαι να σβήνουνε, να βγαίνουνε μπλε οθόνες ,να κολλάνε ιούς να κάνουμε Format να σέρνεται ο Υπολογιστή και άλλα τέτοια που βιώναμε και γίνονταν τα νεύρα μας κουρέλια. Έπεσε στα χέρια μου το 2005 ένα CDαπό κάποιο περιοδικό μάλλον Linux Operator και Knopix.

  Τα πέρασα για παιχνίδια και όταν τα έβαλα και ξεκίνησαν έπαθα καρδία ανησυχούσα για το πώς έκανε το CD για να τα φορτώσει στην μνήμη και να ξεκινήσει μετά. Αφού το έκανα κάποιες φορές και άνοιξε είδα ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από τα Windows. Το έβγαλα και δεν το ξανά έβαλα για αρκετό διάστημα.

  Σε μια σχολή που πήγα το 2008 είχαμε κάποιον καθηγητή , ονόματι Καλκάνης Θ. http://kalkanis.gr/ και εκεί για πρώτη φορά άκουσα για το Ubuntu και για το Ελεύθερο Λογισμικό εεε αυτό ήτανε ο άνθρωπος αυτός με μύησε στο κόσμο του LINUX. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ να είναι καλά όπου και να είναι.Να σαι καλά Tom!!!

   Αυτό για σήμερα συνιστώ ανοίξτε τα αυτιά σας τα μάτια σας ξυπνήστε υπάρχει και κόσμος πέρα απο τα Windows ΧΩΡΙΣ ΙΟΥΣ , ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΑ , ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!!!

1 σχόλιο: