Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οδηγός Εγκατάστασης του Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin)


-->
     Όπως είχαμε προαναφέρει σε προηγούμενο άρθρο στις 26 Απριλίου 2012 βγήκε η έκδοση του Ubuntu 12.04 LTS που την περιμέναμε πως και πως ,εγώ προσωπικά πάρα πολύ!!!
     Σε όλο αυτό το διάστημα εδώ και σχεδόν 3 χρόνια που έχω μπει στο Ubuntu από τις πάμπολλες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την εκμάθηση του, έχω βρει πάρα πολλούς οδηγούς για την εγκατάσταση του Ubuntu σκέφτηκα να φτιάξω και ένα δικό μου. 

    Αυτός ο οδηγός θα είναι μόνο για την καθαρή εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας. Θα επανέλθω σε άλλο ξεχωριστώ άρθρο για την παράλληλη εγκατάσταση με τα Windows.

    Ελπίζω στους καινούριους χρήστες που θα τον διαβάσουνε να είναι ακόμα πιο κατανοητός και να είναι σε θέση αυτός ο οδηγός για να μάθουνε και να μπούνε από μόνοι τους στον κόσμο του Ubuntu Linux!!! 
    Γιατί ο κόσμος του Ubuntu Linux «Είναι Μαγεία».Θωμά Κ. το δανείστηκα από εσένα!!!

    Αρχίζουμε λοιπόν, με το να κατεβάσουμε το Ubuntu από την επίσημη πάντα σελίδα του http://www.ubuntu.com/download/desktop. Μετά θα πρέπει να το γράψουμε σε ένα CD ή DVD ή σε ένα usb stick. Αφού κάνουμε αυτό μετά θα πρέπει να κλείσουμε τον υπολογιστή μας και να τον ξανανοίξουμε με το CD να το έχουμε τοποθετήσει μέσα!!!
    Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν δούμε τις παρακάτω εικόνες θα πρέπει να ρυθμίσουμε το Bios του υπολογιστή μας για να ξεκινάει από το CD. Πρέπει να δούμε τις παρακάτω εικόνες.

Αν δούμε και φορτώνει το Ubuntu όπως στην παραπάνω εικόνα τότε είμαστε σε καλό δρόμο,θα αργήσει λίγο μην ανησυχείτε ΥΠΟΜΟΝΗ!!!
1
    Μετά από λίγο θα πρέπει να δούμε τις παρακάτω εικόνες αφού θα έχει φορτωθεί στην μνήμη του υπολογιστή μας.
2




























3









 Και αμέσως μετά θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα με τον χαιρετισμό του Ubuntu στα Αγγλικά!!!
4


Από την παραπάνω εικόνα θα επιλέξουμε τα Ελληνικά από την στήλη στην αριστερή πλευρά της εικόνας όπως στην παρακάτω εικόνα!!!
5

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το Ubuntu επιλέγεις το «Δοκιμάστε το Ubuntu»εμείς όμως θα επιλέξουμε την δεύτερη επιλογή την «Εγκατάσταση του Ubuntu» που είναι δεξιά στην οθόνη!!!
Αφού το επιλέξουμε μετά θα δούμε την παρακάτω εικόνα...
6
Στην παραπάνω εικόνα θα πρέπει να επιλέξουμε την τελευταία επιλογή «Εγκατάσταση Λογισμικού τρίτων » όπως φαίνεται και στην παρακάτω επίσης εικόνα!!!
7
Στην επόμενη εικόνα θα πρέπει να επιλέξουμε την πρώτη επιλογή «Διαγραφή του Δίσκου και Εγκατάσταση του Ubuntu» ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ ο δίσκος σας δεν πρέπει να έχει κανένα λειτουργικό αν έχει θα διαγραφεί οριστικά ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!!Θα δούμε σε επόμενο άρθρο για την παράλληλη εγκατάσταση και συμβίωση και των δυο λειτουργικών των Windows και Ubuntu.
8
Στην παραπάνω εικόνα θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή και θα πατήσουμε «Συνέχεια».

Επιλογή Δίσκου Εγκατάστασης.
9


Στην παραπάνω εικόνα μας λέει που θα εγκατασταθεί το Ubuntu σε ποιον σκληρό δίσκο.Σε αυτήν την επιλογή θα επιλέξουμε την «Εγκατάσταση τώρα».

 Επιλογή Χώρας.
10
 Στην παραπάνω εικόνα θα έχει έτοιμη την επιλογή για «Αθήνα» αν έχουμε συνδεδεμένη στο διαδίκτυο ΑΝ δεν μας βγάλει την Αθήνα και το επιλέξουμε εμείς θα πάμε με το ποντίκι πάνω στην χώρα μας!!!Θα πατήσουμε «Συνέχεια»για το επόμενο βήμα!

Επιλογή Ελληνικών για το Πληκτρολόγιο.
11
 Εδώ θα επιλέξουμε και στις ΔΥΟ στήλες Αριστερά και Δεξιά τα Ελληνικά (Greek). Με το αριστερό Alt και Shift στο πληκτρολόγιο και τα δύο πατημένα ταυτόχρονα θα αλλάζουμε τα Αγγλικά με τα Ελληνικά και στον κενό χώρο που φαίνεται κάτω από την επιλογή της γλώσσας μπορούμε να γράψουμε όπως είναι και στην εικόνα!!!
Θα επιλέξουμε «Συνέχεια» για να συνεχίσουμε.

Επιλογή ονόματος Χρήστη και κωδικού.
12

Στην παραπάνω εικόνα θα πρέπει να επιλέξουμε ένα όνομα χρήστη στη περίπτωση την δικιά μου επέλεξα για όνομα χρήστη dokimi και θα πρέπει να δώσετε και έναν κωδικό τις επιλογή σας και να τον θυμάστε μετά!!!
Αυτά τα παραπάνω γράψτε τα κάπου σε ένα χαρτάκι δίπλα σας μην τυχόν και τα ξεχάσετε ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ  ΠΑΛΙ!!!!
Μετά το όνομα χρήστη και τον κωδικό θα επιλέξετε την δεύτερη επιλογή από τις κουκκίδες «Απαίτηση του κωδικού μου για την είσοδο στο σύστημα» και μετά θα επιλέξετε «Συνέχεια».

13
Θα δούμε τώρα αν έχουμε φτάσει ως εδώ όπως η παραπάνω εικόνα να ξεκινάει η εγκατάσταση του συστήματός μας.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι αρκετό όχι όπως τα Windows σε κανένα 30 λεπτό θα μας πει ότι η εγκατάσταση τελείωσε και θα πρέπει να βγάλουμε το CD από τον υπολογιστή και να πατήσουμε μετά την έξοδο του CD το Enter!!!Και θα έχουμε τελειώσει την εγκατάσταση του Ubuntu.

 Όταν θα ξανανοίξουμε τον υπολογιστή μετά από λίγο θα δούμε την παρακάτω εικόνα!!!
14
 Τα έχουμε καταφέρει ΒΛΕΠΟΥΜΕ την εικόνα εισόδου στο Ubuntu!!! Βάζουμε
τον κωδικό χρήστη που επιλέξαμε σε προηγούμενο βήμα και σας έγραψα πιο πάνω να γράψετε τα στοιχεία το όνομα και τον κωδικό χρήστη μην τυχόν και τα ξεχάσετε. Βάλτε τον κωδικό για να μπείτε στο Ubuntu!!!
15
 Και ιδού η επιφάνεια του Ubuntu 12.04 στον Υπολογιστή σας!!!
Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα λίγα βήματα για την γλώσσα!!!
16
17

18
19

Και πατάς «Προσθήκη».


20

Στην παρακάτω εικόνα θα επιλέξουμε τα greek απο το παράθυρο που είναι από κάτω (Συγνώμη που δεν έχω εικόνα πόσα να κάνω μόνος μου)και θα πατήσουμε τις «Επιλογές» και θα ανοίξει το δεύτερο παράθυρο όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα και θα ψάξουμε να βρούμε Πρός το τέλος είναι «Συνδυασμός πλήκτρων για αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου»

21

Στην παρακάτω εικόνα όπως βλέπουμε το έχουμε βρει «Συνδυασμός πλήκτρων για αλλαγή διάταξης πληκτρολογίου» και τσεκάρουμε τον συνδιασμό «alt + shift».Πατάμε κλείσιμο και τελειώσαμε!!!!!
22
    Αυτά φίλοι μου και αδέρφια Ubuntures. Ελπίζω να ήτανε κατανοητά τα γραφόμενά μου.
    Θα επανέλθω με οδηγό εγκατάστασης για Ubuntu παράλληλα με άλλο λειτουργικό !!!
Σας ευχαριστώ!ΟΥΦ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ!!!
Για τυχόν λάθη η συμβουλές για την εγκατάσταση περιμένω email στην καρτελα  Επικοινωνία
ΥΣ:Να Ψηφίσετε σωστά!!!

1 σχόλιο: