Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αυξηση χρόνου επιλογής Ubuntu - Windows (Grub menu)

1
    Όταν έχουμε επιλέξει την εγκατάσταση του Ubuntu μαζί με Windows θα έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει η παρακάτω εικόνα για την επιλογή ποιού λειτουργικού θα εκκινούμε κάθε φορά που θα εισερχόμαστε στον υπολογιστή μας.

    Στην κάτω πλευρά του πλαισίου υπάρχει αντίστροφη μέτρηση 30 δευτερολέπτων κάποιοι δεν προλαβαίνουνε αυτό θα το αλλάξουμε σήμερα και θα το βάλουμε περισσότερο από 30!!!
    Ανοίγουμε το τερματικό είτε από το Dash και γράφοντας «Τερματικό» ή πατώντας ταυτόχρονα Ctrl και Alt και T όταν θα εμφανιστεί το τερματικό μπροστά μας τότε θα γράψουμε

  « sudo nano /etc/default/grub »

Αφού δώσουμε και τον κωδικό θα δούμε στο τερματικό μας την παρακάτω εικόνα.
2

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΆΚΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ 9 ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΞΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 9 Η 12 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 0 ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ Ctrl και X ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ  ΠΑΤΑΜΕ Yes KAI META Enter.

Μετά θα πρέπει να πληκτρολογήσετε την παρακάτω εντολή

sudo update-grub

για να ενημερωθεί και ο Διαχειριστής επιλογής του εκάστοτε Λειτουργικού Συστήματος.


ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΤΕ ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου