Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ununtu και στην Εκπαίδευση!!!

    Το Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να μπει και στο σχολείο και γιατί όχι παρακαλώ!!! Όλοι μας έχουμε περάσει από σχολικές αίθουσες με υπολογιστές που είναι άστα να πάνε με το λειτουργικό που έχουνε στον σκληρό τους δίσκο και σε σχέση με τα μηχανήματα που είναι πλέον πανάρχαια κυριολεκτικά ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ!!!
   
   
    Σήμερα θα αναφερθώ στην εκπαίδευση θα σας δείξω για ακόμα μία φορά την εγκατάσταση για το Edubuntu. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την εκπαίδευση αλλά και για το διδακτικό προσωπικό.
     Θα πρέπει να κατεβάσουμε από το διαδίκτυο το CD ή DVD Edubuntu για το λειτουργικό μας.Στον παραπάνω σύνδεσμο θα δείτε κι άλλες επιλογές επιλέξτε εσείς...
    Θα φορτωθεί στην μνήμη του υπολογιστή μας και θα δούμε την παρακάτω εικόνα.

- Εδώ θα επιλέξουμε την επιθυμητή μας γλώσσα.


1


  
- Εδώ θα επιλέξουμε την «Εγκατάσταση Edubuntu».
2




-Εδώ θα επιλέξουμε την επιθυμητή μας γλώσσα και θα πατήσουμε «Συνέχεια».


3

 -Εδώ θα επιλέξουμε «Εγκατάσταση του λογισμικού τρίτων» και θα πατήσουμε «Συνέχεια».

4
 -Εδώ θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή για έναν μεμονωμένο υπολογιστή και θα πατήσουμε «Συνέχεια». Η επιλογή LTSP είναι για σχολικό εργαστήριο το δοκιμάζω αυτό το διάστημα και θα επανέλθω σε αυτό σε επόμενο άρθρο μου!!!

5
 -Εδώ θα επιλεγμένα όλα από το σύστημα πατάμε «Συνέχεια».

6
 -Εδώ θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή και «Συνέχεια».Από την στιγμή που δεν θέλουμε άλλο λειτουργικό στον υπολογιστή μας επιλέγουμε την πρώτη επιλογή αν θέλουμε και τα Windows υπάρχει ο αντίστοιχος οδηγός για το πως θα γίνει η διαμέριση.

7
 -Εδώ θα πατήσουμε την επιλογή «Εγκατάσταση τώρα».

8
 -Εδώ θα επιλέξουμε την πόλη στην οποία ζούμε η την πρωτεύουσα της χώρας μας και μετά «Συνέχεια».

9
 -Εδώ θα επιλέξουμε την διάταξη του πληκτρολογίου μας και «Συνέχεια».

10
 -Εδώ θα επιλέξουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό εισόδου στο σύστημά μας και «Συνέχεια».

11
 -Εδώ τώρα αρχίζει η εγκατάσταση του Edubuntu θα βλέπουμε κάποιες πληροφορίες.

12
-Εδώ η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί θα επιλέξουμε την Επανεκκίνηση τώρα.

13
 -Εδώ θα επιλέξουμε την πρώτη επιλογή.Η δεύτερη επιλογή όπως καταλαβαίνεται από τις δύο λέξεις στην παρένθεση είναι για την ανάκτηση κάποιας βλάβης που θα εμφανιστεί στο σύστημά μας κάποια στιγμή.Στα τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ το Ubuntu και τα παράγωγά του χρησιμοποίησα την λειτουργία ανάκτησης πολύ λίγες φορές!!!

14
-Εδώ θα πληκτρολογήσουμε τον κωδικό που βάλαμε στην αρχή της εγκατάστασης.

15
Και τελικά βλέπουμε την επιφάνεια εργασίας του Edubuntu 12.04. Έχει από ότι είδα μαθηματικά, φυσική,αρκετά και για τους μικρούς μας φίλους ζωγραφική για τους αριθμούς να μαθαίνουνε την ώρα τα πιτσιρίκια.Είναι πολύ πλούσιο το υλικό.
16
  Επίσης μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα και αυτό εδώ που είναι για το δημοτικό αλλά και το Γυμνάσιο στα Ελληνικά σχολεία...Σχολίνουξ
 Θα το εγκαταστήσω  και αν είναι θα το δείτε και αυτό εδώ στο Blog σε κάποιο άρθρο για την εγκατάσταση που αυτή την φορά με όχι τόση ανάλυση με τις φωτογραφίες και επεξηγήσεις αλλά στο τι θα περιέχει το Sxolinux από προγράμματα και αν υπάρχει ακόμα υποστήριξη από τους δημιουργούς του

Αυτά για σήμερα καλό Σαββατοκύριακο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου